Hela Tandvårdsförsäkring

Ingen bindningstid, ingen självrisk, kräver ingen hälsokontroll

ic-allra-forsakring-halsokontroll.png

Teckna utan hälsokontroll

Ingen hälsoprövning när du tecknar försäkringen

Teckna utan hälsokontroll


Hela Tandvård kräver ingen hälsokontroll. Din premie baseras på din ålder och hur dina behov av tandvård ser ut. Kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta rätt nivå: Skydda, Vårda eller Premium.


ic-allra-pension-forsakring-lana-spara-pengar-01.png

Smidig ersättning

Ersättning upp till ett tydligt maxbelopp – utan krångel

Smidig ersättning


Försäkringen ersätter din årliga undersökning och en rad andra behandlingar upp till tydliga maxbelopp enligt ersättningstabellen. Det gör att du kan känna dig trygg med att gå till tandläkaren regelbundet – något som betalar sig i längden.


ic-allra-pension-forsakring-lana-spara-ingen-kostnad.png

Ingen självrisk eller bindningstid

Efter karenstiden kan du få ersättning från första kronan

Ingen självrisk eller bindningstid


Hela Tandvård har ingen självrisk eller bindningstid. Efter karenstiden på 90 dagar får du ersättning för en rad åtgärder upp till tydliga maxbelopp. För akut tandvård täcker försäkringen från första dagen.


Tandvårdsförsäkring utan bindningstid

Med Hela Tandvårdsförsäkring får du snabbt och enkelt ersättning för dina tandläkarkostnader upp till ett årligt maxbelopp. Tandläkare väljer du själv - privat eller inom Folktandvården.

Prisexempel på tandvårdsförsäkring

Nedan följer några konkreta exempel på vad som kan ingå. Tänk på att Hela tandvårdsförsäkring har tre olika prisnivåer. Till exempel så täcks inte fyllningar av den lägsta nivån.

Årlig kontroll

Med Hela Tandvård, alla nivåer


0 kr

Årlig kontroll

Oförsäkrad


825 kr

Fyllningar, flera ytor

Med Hela Tandvård Vårda och Premium


0 kr

Fyllningar, flera ytor

Oförsäkrad


1825 kr

Röntgenundersökning

Med Hela Tandvård, alla nivåer


0 kr

Röntgenundersökning

Oförsäkrad


600 kr

Jämför försäkringsnivåer

Hela Tandvårdsförsäkring har ingen självrisk. Efter karenstiden på 90 dagar får du ersättning för en rad åtgärder upp till årliga maxbelopp. För akut tandvård täcker försäkringen från dag 1 – oavsett om du är i Sverige eller utomlands. Läs mer här om hur du ansöker om ersättning

Åtgärder Max ersättning Skydda Vårda Premium
Årlig kontroll 850 kr
Årlig rengöring 600 kr
Diagnostisk / Röntgen 600 kr
Behandling av sjukdom 1 100 kr
Fyllningar 2 000 kr
Uttagningar och mindre kirurgiska åtgärder 2 750 kr
Rotkanal 3 000 kr
Fasta proteser 5 000 kr
Akut tandvård – 500 kr/akut åtgärd 5 000 kr
Akut tandvård utomlands – 1 000 kr/akut åtgärd 2 000 kr

Tandvårdsförsäkring utan bindningstid

Med Hela Tandvårdsförsäkring får du snabbt och enkelt ersättning för dina tandläkarkostnader upp till ett årligt maxbelopp. Tandläkare väljer du själv - privat eller inom Folktandvården.

Vad kostar tandvårdsförsäkringen?

Hela Tandvård kräver ingen hälsokontroll. Din premie baseras på din ålder och hur dina behov av tandvård ser ut. Är du osäker på vilken försäkringsnivå du ska välja, kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Jag har sedan jag var liten haft problem med mina tänder och därför känt mig obekväm inför tandläkarbesöken. Det var så pass illa att jag till och med undvek att gå till tandläkaren på flera år. Men med Helas tandvårdsförsäkring känner jag mig trygg med att ett besök hos tandläkaren inte kommer ruinera mig. Nu slipper vara orolig och vågar gå till tandläkaren utan problem.

/Johanna

Ersättning från Hela Tandvård – så gör du!

Hur gör jag för att få ersättning? Vad ska jag skicka in? Var hittar jag blanketten för skadeanmälan? Bara lugn, alla frågorna besvaras i vår snabbguide.

 

Vanliga frågor och svar

Vad innebär karenstid?

För Hela tandvård är karenstiden 90 dagar. Det betyder att försäkringen bara ersätter akut tandvård under de första 90 dagarna från det att försäkringen tecknas. Läs gärna mer om akut tandvård nedan. Årskontroller och andra inbokade besök som inte är akutbesök täcks alltså inte av försäkringen under den här perioden.

Vad är akut tandvård?

Med akut tandvård avses undersökning och akuta, provisoriska åtgärder vid ett akutbesök. Det kan handla om akut smärta eller akut infektion som intygas av en tandläkare och som kräver behandling direkt. Ifall det vid samma tillfälle bokas ett återbesök för att utföra permanenta reparationer och åtgärder räknas återbesöket inte som akut tandvård och täcks inte av försäkringen under karenstiden. Efter de första 90 dagarna får du ersättning för alla typer av tandvård som finns i tabellen nedan.

Vilken tandläkare kan jag gå till?

Det får du välja själv, det enda kravet är att tandläkaren ska vara legitimerad i Sverige och ansluten till Försäkringskassans elektroniska system för statligt tandvårdsstöd.

Vid akut tandvård utomlands ska tandläkaren uppfylla motsvarande krav enligt det landets lagar.

Vad händer om jag måste gå till tandläkaren under karenstiden?

För akuta besök kan försäkringen täcka dina kostnader med upp till 500 kr per akut tandvårdsåtgärd. Under ett och samma akutbesök kan det behövas flera olika åtgärder. Då får du ersättning upp till det årliga maxbeloppet på 5000 kr. Läs gärna mer om karenstid och akut tandvård under frågorna här ovan.

Tandvårdsförsäkring utan bindningstid

Hela Tandvård ingen bindningstid eller uppsägningstid. Har du frågor om försäkringen och hur den fungerar? Vi berättar gärna mer!

Hela Tandvård tål att jämföras!

Kräver ingen tandhälsokontroll  

Utan självrisk  

Årlig kontroll och rengöring ingår alltid  

Välj tandläkare själv

Behovsanpassat med olika nivåer

Åldersbaserat pris

Akut tandvård över hela världen ingår

Snabb ersättning med tydliga ersättningsbelopp     

Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Ersättning för akut tandvård från dag 1

Påverkar inte det statliga tandvårdsbidraget