Vänligen vänta...

Är Hela Tandvårdsförsäkring något för dig?

Innan vi tar fram ditt pris behöver vi fråga några saker, för att vara säkra på att du behöver en försäkring.

{{question.QuestionText}}

Vänligen vänta...

{{resultDescription}}

Tandvårdsförsäkring utan bindningstid

Med Hela Tandvårdsförsäkring får du snabbt och enkelt ersättning för dina tandläkarkostnader upp till ett årligt maxbelopp. Tandläkare väljer du själv - privat eller inom Folktandvården.

Prisexempel på tandvårdsförsäkring

Nedan följer några konkreta exempel på vad som kan ingå. Tänk på att Hela tandvårdsförsäkring har tre olika prisnivåer. Till exempel så täcks inte fyllningar av den lägsta nivån.

Årlig kontroll

Med Hela Tandvård, alla nivåer


0 kr

Årlig kontroll

Oförsäkrad


825 kr

Fyllningar, flera ytor

Med Hela Tandvård Vårda och Premium


0 kr

Fyllningar, flera ytor

Oförsäkrad


1825 kr

Röntgenundersökning

Med Hela Tandvård, alla nivåer


0 kr

Röntgenundersökning

Oförsäkrad


600 kr

Jämför försäkringsnivåer

Hela Tandvårdsförsäkring har ingen självrisk. Efter karenstiden på 90 dagar får du ersättning för en rad åtgärder upp till årliga maxbelopp. För akut tandvård täcker försäkringen från dag 1 – oavsett om du är i Sverige eller utomlands. Läs mer här om hur du ansöker om ersättning

Åtgärder Max ersättning Skydda Vårda Premium
Årlig kontroll 850 kr
Årlig rengöring 600 kr
Diagnostisk / Röntgen 600 kr
Behandling av sjukdom 1 100 kr
Fyllningar 2 000 kr
Uttagningar och mindre kirurgiska åtgärder 2 750 kr
Rotkanal 3 000 kr
Fasta proteser 5 000 kr
Akut tandvård – 500 kr/akut åtgärd 5 000 kr
Akut tandvård utomlands – 1 000 kr/akut åtgärd 2 000 kr

Tandvårdsförsäkring utan bindningstid

Med Hela Tandvårdsförsäkring får du snabbt och enkelt ersättning för dina tandläkarkostnader upp till ett årligt maxbelopp. Tandläkare väljer du själv - privat eller inom Folktandvården.

Vad kostar tandvårdsförsäkringen?

Hela Tandvård kräver ingen hälsokontroll. Din premie baseras på din ålder och hur dina behov av tandvård ser ut. Är du osäker på vilken försäkringsnivå du ska välja, kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Jag har sedan jag var liten haft problem med mina tänder och därför känt mig obekväm inför tandläkarbesöken. Det var så pass illa att jag till och med undvek att gå till tandläkaren på flera år. Men med Helas tandvårdsförsäkring känner jag mig trygg med att ett besök hos tandläkaren inte kommer ruinera mig. Nu slipper vara orolig och vågar gå till tandläkaren utan problem.

/Johanna

Ersättning från Hela Tandvård – så gör du!

Hur gör jag för att få ersättning? Vad ska jag skicka in? Var hittar jag blanketten för skadeanmälan? Bara lugn, alla frågorna besvaras i vår snabbguide.

 

Vanliga frågor och svar

Vad innebär karenstid?

För Hela tandvård är karenstiden 90 dagar. Det betyder att försäkringen bara ersätter akut tandvård under de första 90 dagarna från det att försäkringen tecknas. Läs gärna mer om akut tandvård nedan. Årskontroller och andra inbokade besök som inte är akutbesök täcks alltså inte av försäkringen under den här perioden.

Vad är akut tandvård?

Med akut tandvård avses undersökning och akuta, provisoriska åtgärder vid ett akutbesök. Det kan handla om akut smärta eller akut infektion som intygas av en tandläkare och som kräver behandling direkt. Ifall det vid samma tillfälle bokas ett återbesök för att utföra permanenta reparationer och åtgärder räknas återbesöket inte som akut tandvård och täcks inte av försäkringen under karenstiden. Efter de första 90 dagarna får du ersättning för alla typer av tandvård som finns i tabellen nedan.

Vilken tandläkare kan jag gå till?

Det får du välja själv, det enda kravet är att tandläkaren ska vara legitimerad i Sverige och ansluten till Försäkringskassans elektroniska system för statligt tandvårdsstöd.

Vid akut tandvård utomlands ska tandläkaren uppfylla motsvarande krav enligt det landets lagar.

Vad händer om jag måste gå till tandläkaren under karenstiden?

För akuta besök kan försäkringen täcka dina kostnader med upp till 500 kr per akut tandvårdsåtgärd. Under ett och samma akutbesök kan det behövas flera olika åtgärder. Då får du ersättning upp till det årliga maxbeloppet på 5000 kr. Läs gärna mer om karenstid och akut tandvård under frågorna här ovan.

Tandvårdsförsäkring utan bindningstid

Hela Tandvård ingen bindningstid eller uppsägningstid. Har du frågor om försäkringen och hur den fungerar? Vi berättar gärna mer!

Hela Tandvård tål att jämföras!

Kräver ingen tandhälsokontroll  

Utan självrisk  

Årlig kontroll och rengöring ingår alltid  

Välj tandläkare själv

Behovsanpassat med olika nivåer

Åldersbaserat pris

Akut tandvård över hela världen ingår

Snabb ersättning med tydliga ersättningsbelopp     

Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Ersättning för akut tandvård från dag 1

Påverkar inte det statliga tandvårdsbidraget

  

Hela Tandvårdsförsäkring

Försäkringen kompletterar det statliga tandvårdsstödet genom att ge ersättning för dina tandvårdskostnader – för vanliga kontroller och en rad åtgärder. Gäller hos alla tandläkare som är legitimerade i Sverige.

Genom att gå vidare samtycker du till att personuppgifter behandlas enligt vår integritetsspolicy.

Du behöver tillgång till ditt BankID för att slutföra ditt köp.

BankID är en e-legitimation som du använder när du behöver styrka din identitet på internet. Det finns tre olika typer - BankID på fil, BankID på kort och Mobilt BankID. Du beställer ditt BankID hos din internetbank. Du behöver också installera BankID säkerhetsprogram/-app som behövs för att ditt BankID ska fungera. Ditt BankID är personligt, det är bara du som ska använda det.

Skydda

{{model.PriceOne}}

För dig som inte har några stora behov av tandvård i nuläget och redan har en god munhälsa. Läs mer om vad som ingår

Vårda

{{model.PriceTwo}}

För dig som har lite större behov av tandvård, men ändå har en relativt god munhälsa. Läs mer om vad som ingår

Premium

{{model.PriceThree}}

För dig som har stora behov av tandvård och problem med munhälsan. Läs mer om vad som ingår

Om dina behov förändras kan du byta nivå. Vid höjning blir det en ny karenstid om 90 dagar för de åtgärder som har tillkommit.

Personuppgifter och ansökan

Din adress hämtas automatiskt och blir densamma som din folkbokföringsadress. För att betala krävs autogiro och när du anger information om ditt bankkonto samtycker du till att ditt konto debiteras det månadsvisa beloppet och att dina personuppgifter behandlas enligt vad som anges här. Har du redan en Hela-tjänst via faktura kommer den också läggas över på autogiro. Eftersom du betalar premien i förskott inför varje månad kan det inträffa att det första beloppet som dras via autogiro blir något högre än den vanliga månadspremien. Skadehanteringen hanteras av Hela Försäkring AB. Skadeblankett hittas här.

Hela tandvård {{SelectedServicePaymentName}}, {{SelectedServicePaymentPrice}}

Om dina behov förändras kan du byta nivå. Vid höjning blir det en ny karenstid om 90 dagar för de åtgärder som har tillkommit.